Siv Monica


Siv Monica är ett svenskt barnklädesmärke för barn 2-12 år som skapades som en hyllning till en duktig sömmerska och kreatör. Denna sömmerska sydde kläder till sina egna barn och barn i hennes närhet. Siv Monica tar barnens bekvämlighet på största allvar och skapar kläder för var dag och varje tillfälle för barn att vara barn i. Kläder av hög kvalité både i materialval och sömnad som ska kunna gå i arv från generation till generation, just så som originalplaggen en gång gjorde.

Visionen med Siv Monica är att erbjuda kollektioner med rena former och material som skapar en helhet. Det gör det enkelt för föräldrar att klä sina barn i bekväma kläder som barnen vill bära.
Första kollektionen lanserades i oktober 2016 och säljs via egen webbshop och shopping events.

Sara Rudenstam är dotter till Siv Monica och utbildad produktutvecklare. Inspirationen till kollektionen har vuxit över tid. Kartonger fyllda till bredden med kläder sydda från tidigt 80-tal och 30 år framåt la grunden till varumärket och namnet, en hyllning till mamman. Kollektionen består av mjuka basplagg i en mix av bomull och elastan, klänningar, byxor och skjortor i en mix av bomull och lin och ytterplagg i slitstark bävernylon.Story
Siv Monica är ljudet av symaskinens springande nål och löpande tråd. Ljudet av en behaglig hast bibehållen långt in på nätterna, som trampar takten likt en vaggvisa i våra minnen. Ur en makalös mängd barndomsplagg, har vi samlat en första kollektion för en sprillans ny generation att ärva. Kläderna uttrycker en omtanke för såväl den flärdfulla stundens rast, som det vardagliga livets hast. Det här är kläder för var dag.

Uppkomsten till vart plagg är unikt, och har sin alldeles egna historia, nu får Siv Monicas passion leva vidare med chans att bli uppskattad av många fler och skapa nya berättelser. Plaggen omtalar essensen av Siv Monicas jag, för de rymmer nämligen allt – hennes passion, hennes vision, och inte minst – närvaron av hennes alltid så omsorgsfulla hand.


Hör gärna av dig till oss!
Vi hjälper dig om du har frågor om storlekar, leveranser eller returer.

Kontakt
Tel: 0737224105
Mail: info@sivmonica.se

Besöksadress
Tändsticksgränd 24
553 15 Jönköping

Välkomna!